Месечна архива

септември 2020

Извидничкиот одред „Феникс“ со уметност, забава и пораки создава радости за најмладите

На иницијатива на Извидничкиот одред „Феникс“, а во соработка со ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, денеска започна да се бои исцртаниот полигон со разни игри и многу детски ликови, како и пораки за зачувување на градските убавини и животната

По трет пат годинава се чисти дивата депонија кај егејските згради

Иако „Комуналец“ на местото на која со години се создаваше дива депонија изгради детски парк, со цел да го култивира местото, несовесни граѓани повторно исфрлаат отпад, овојпат позади паркот. Денеска со механизација дивата депонија беше