Месечна архива

август 2020

Се чисти најпроблематичниот дел од Дабнички канал

ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, започна да го чисти најпроблематичниот и најнеприоден дел од Дабнички канал. Само од еден дел од каналот на крајот од куќите се собрани и се транспортираат над 40 м3 отпад. Проблем во чистењето претставуваат

Комуналец се поднови со уште едно комунално возило

ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, во соработка со Локалната самоуправа, набави ново комунално специјално возило за подигање на отпад од (5+1) м3 од марката Исузи. Наредниов месец треба да пристигне уште едно ново комунално возило од (7+1) м3 , кое

Се санираат штетите од дводневните интензивни врнежи од дожд

Од рано утрово, комуналците со засилени екипи работат на собирање и миење на ноносите од земја, сечење на искршените гранки и дрвја, како и сечење на стари дотраени гранки и дрвја. Во речното корито видлива е нечистотијата од отпадоци

Стари дрвја

Еве зошто кога „Комуналец“ сечи стари дотраени дрвја, настрана зараснати дрвја, и врши кроење на проблематични гранки, и кога општината донесува Решение за нивно отстранување, јавноста не треба да реагира толку силно и навредливо, туку да