Месечна архива

јули 2020

Видливи оштетувања на новото детско катче кај егејските згради.

Иако се поминати само дваесетина дена од кога е отворено детското катче за игра и забава кај егејските згради, видливи се оштетувањата на детските реквизити. „Комуналец“ апелира до посетителите да внимаваат и да го сочуваат ова

Се чисти проблематичниот дел од Дабнички канал

„Комуналец“ започна со чистење на Дабнички канал на крајот од куќите во населбата Тризла. Обраснат со високи треви, трска и шипови, со многу исфрлен отпад во него, на непристапен дел, со дополнителен проблем што куќите се скоро изградени

Не престанува лошата навика за исфрлање отпад по Дабнички канал

Комуналците беа уверени дека ако се превземат поголеми активности со рамнење, уредување и засадување на дрвја по течението на Дабнички канал, ќе престане лошата навика за исфрлање отпад по кејот на каналот. Иако по Дабнички канал редовно

Договори за заостанатиот долг на рати

ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, ги информира корисниците на услуги дека од 23 јули, започнува со склучување на договори за заостанат долг на одложено плаќање за сметките од 2020 година и заостанати неплатени сметки од претходни години, кои се

Се осовременува возниот и машинскиот парк во управувањето со отпадот.

Најголемото инвестирање во 2020 година, е планирано за возила, машини и опрема од 26.000.000 денари. Дел од срествата се од ИНТЕРЕГГ ИПА Програмата, и од други одобрени проекти, а дел се финансиски средства од „Комуналец“ и Локалната

Известување

Почитувани корисници на услугите,ЈКП ,,Комуналец,,- Прилеп, Ве известува дека неподигнатиот комунален отпад од домаќинствата кој требаше да се подигне на 15.07.2020 ( неработен ден за сите вработени) ќе се подигне на 18.07.2020 година (

Повторно се чисти дивата депонија под касарната

На крајот од ул„Васко Карангелески“ каде што завршуваат куќите, повторно се чисти дивата депонија. Овој пат се рамни целосно просторот со цел во иднина да се оплемени оваа површина, која со години по чистењето се претвора во ѓубриште.

Дивата депонија претворена во детско игралиште

На ул „Александар Македоснки“ на крајот од егејските згради, денеска привршуваат активностите со изградбата и уредувањето на детското игралиште. На барање од жителите, а со оглед на тоа што на овој дел од градот нема слободно општинско