Месечна архива

јуни 2020

Се чистат диви депонии во излетничкото место „Вештачкото езеро“

И покрај апелите на „Комуналец“ да не се одлага отпад во ова излетничко место кое значи многу за прилепчани, сепак, сликата на терен говори друго. Кревети, теписи, јоргани, јоги, разна покуќнина и друг комунален отпад се исфрла насекаде.

Комплетно исчистен просторот позади зградите вцентар

Просторот помеѓу зградите од УЈП и поранешен драгстор Игор, подолго време претставуваше одлагалиште за отпад за околните згради и куќи. „Комуналец“ по налог од Локланата смоупрва, го исчисти овој простор кој требада се оплемени. Собрани

Наместо зелен појас, надвозникот кај Салида повторно затрупан со отпад

Сакајќи да го заштити ова прометно и видно место од неконтролирано исфрлање на отпад, по чистењето на дивата депонија, комуналците засадија дрвја од кои едвај се останти мал број. Младите садници се изгазени, искршени и уништени со

Исечени и отстранети уште три стари и дотраени дрвја на ул„Прилепски бранители“

КП „Комуналец“ - Прилеп, ја информира јавноста дека утрово исече и отстрани уште три стари и дотраени дрвја на ул„Прилепски бранители“, по издаденото Решение од Комисијата за сечење на дрвја формирана од Локалната самоуправа. „Дивите

Отпадните масла спротивно на законската регулатива завршуваат во контејнер

Отпадните масла наместо да завршат кај овластен лиценциран собирач,завршуваат во контејнерите. Сликата која утрово ја забележавме на ул,, Александар Македонски,, последен еколошки пункт за собирање на отпад кај егејските згради е повеќе од

Украдена детска лизгалка од парк

Од паркот на ул „2 -ри Август“ во населбата Рид, е украдена детската лизгалка. Досега сме имале различни кражби на јавни добра, но да украдеш детски реквизит кој им служи на најмладите за игра и забава е повеќе од вандализам. До МВР

СВЕТСКИ ДЕН НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Утре 5 јуни на глобално ниво се одбележува Светскиот ден на животната средина. Светскиот ден на животната средина е креиран од Генералното собрание на Обединетите нации во 1972 година на првиот ден од Конференцијата на ОН за животна

„Комуналец“ чисти, на некои не му пречи ниту отпадот во дворот

„Комуналец“ чисти диви депонии под железничката пруга и фавбриката за цигари. Купишта разноразен отпад се собираат и транспортираат до депонијата во Алинци. Иронијата е што отпадот се исфрлал до зидовите од куќите. Можете ли некого да

Реакција на објавениот снимен материјал со коментар од Левица

Почитувани, По снимениот материјал објавен на веб страната од политичката партија „Левица“, а објавен и од некои медиуми, каде се обвинува ЈКП „Комуналец“ - Прилеп, дека на ул.„Трајко Николоски“ бб, во населбата „Сточен пазар“ има