Месечна архива

мај 2020

Привршува уредувањето на населбата Ѓогдере

При крај се активностите за уредување на населбата Ѓогдере. Деновиве ќе се изврши првото косење на ново никнатата трева, која заради пролетните дождови одлично вегетира. Моментално се работи на последната парцела која треба да се засее

Наместо цвеќе, дупки осамнуваат на местата во жардењерите и парковите низ градов

Да сакаш цвеќе, значи никогаш да не посегнеш по него. Со појавата на многу расадници и цвеќари во и околу градов, цената за корен драстично е намалена и чини од 10 до 30 денари. Доколку сте љубител на цвеќе и сакате Вашиот двор или балкон

Се коси низ сите населби во градов

Дождливата пролет не им остава мегдан за работа на комуналците. Тие секое убаво време го користат за косење на тревата во парковите, диво израстените треви по јавните површини и парк шумите. Деновиве се искосија скоро сите маалски

Прецветуваат раскошните јапонски цреши во Прилеп

„Убавина за очи и душа", „Прилеп во розов раскош", „Најубавата цветна уличка во Прилеп", „Неможам да верувам на очиве на убавината која му се случува на Прилеп во овој момант", се само некои од коментарите од нашите сограѓани на

Се доуредува Дабнички канал

По финото рамнење на кејот по Дабнички канал се продолжи со доуредување на овој дел од градот. Се засадија дрвја по каналот од двете страни. Останува на граѓаните да ги чуваат садниците и да се однесуваат совесно кон животната средина.