Месечна архива

мај 2020

Вака се реновира и чисти угостителски објект

Утрово совесен граѓанин ни испрати фотографии како се исфрла отпад околу контејнерите зад бизнис центарот. Овој отпад не треба да се одложува во контејнерите, уште помалку околу нив. Но, сиот отпад од обновувањето на угостителскиот објект

Утринава во 5 часот во и околу контејнерите

Комуналците на терен да го подигнат отпадот, сликата разочарувачка. Стари кревети, јоги, врати, вреќи со градежен шут, отпад од реновирање, стакло и стаклена аблажа, отпад од градини и бавчи, стари расфрлани алишта од пребарувачите по

По втор пат се косат зелените површини на старите градски гробишта

Со убавото време и најавите од метеоролозите дека во наредниов период нема да има врнежи од дожд, комуналците интензивно ги косат зелените површини на Старите градски гробишта. Според големината на гробиштата и зелените површини со

За Точила и најлоните со отпадоци на дрвја

Точила е позната населба за исфрлање на отпадоци од прозори и балкони. Исфрлачите често ја погодуваат целта најлонот со отпадоци да падне на земја, но има случаеви кога најлоните се закачуваат на гранките од дрвјата. Комуналците редовно

Фото несовест

Контејнерите пред мостот кај касарната и пунктот Врбејско маало, најкритични точки за несовесно одлагање на отпад во нив. Што да напишеме повеќе е трошење зборови.

Нов парк во Бончејца

На површина од 1000 м2 се обработува земјиште во населбата Бончејца за нов парк. Паркот ќе ги има сите потребни содржини за одмор и релаксација. Бекатон патеки, детско игралиште, клупи и корпи за одпадоци. Во паркот е ископан бунар за

Повторно се коси градската река

Пролетните дождови овозможуваат брза вегетација.Повторно се коси во градската река. Со оглед на намалениот број на работници кои ги користат мерките на Владата, „Комуналец“ со прераспределба на работници успева и во вонредни услови да ги

Се мијат главните сообраќајници

ЈКП„Комуналец“ и пред да се донесат мерките на Владата за редовно чистење и миење на улиците во општините, согласно оперативниот сопствен годишен распоред, извршуваше и извршува редовно миење на улиците со преден млаз од цистерна и рачно

Информација за граѓаните

Се информираат граѓаните дека „Комуналец“ започна со прскање на хербицид „Тотал“ на плоштадите, бекатон патеките низ парковите и одредени јавни површини за уништување на плевели и треви. Истиот не е штетен по здравјето на луѓето и