Месечна архива

април 2020

Честитка по повод 1 мај

ЈКП „Комуналец“ - Прилеп, на своите работници и на сите работници во државава им го честита 1 мај, Меѓународниот ден на трудот. Вработените од „Комуналец“ и понатаму ќе им овозможуваат на сите граѓани од Општина Прилеп, здрава и чиста

Соопштение

Почитувани корисници на услугите на ЈКП,, Комуналец,, - Прилеп, погодени од кризата настаната со Ковид 19 Врз основа на Одлуката 02-817/1 од 6.04.2020 година од Управниот одбор при ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, донесена од Советот на

Прилеп, заради состојбата со Ковид -19 симбилично го одбележува „Денот на планетата Земја“

Денес 22 април, во овие тешки денови за целата планета се одбележува „Денот на планетата Земја“. Целта на одбележувањето е да се подигне нивото на свесност кај нејзините жители за зачувување на животната средина, односно да укаже на

Се доуредува кејот на Дабнички канал

По рамнењето и засадувањето со дрвја од едната страна по кејот на Дабнички канал, се рамни и уредува другата страна од кејот. „Комуналец“ и во овие тешки времиња продолжува со активности со цел да даде свој придонес во заштита на животната