Месечна архива

март 2020

Искршени дрвја и украдени зимзелени растенија

И во време на криза, несовесни граѓани кризираат низ градов.Утринава дупки осамнаа на местата каде минатата година беа засадени зимзелени украсни растенија во населбата Точила. По Дабнички канал пак, состојбата е очајна. Искршени се…

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Се известуваат корисниците на услуги на ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, по прогласената пандемија на вирусот Ковид-19 (корона вирус), а согласно препораките од Министерството за здравство и Локалната самоуправа, а во насока и превенција од ширење…

Населбата Ѓогдере со нови парковски површини

ЈКП„Комуналец“-Прилеп, работи на кастрење на дрвјата во населбата Ѓогдере, со цел да овозможи терен и да започне изградбата и обновувањето на парковските површини околу станбениот блок во населбата Ѓогдере. Целосно ќе се обновува…

Дали уште треба да се однесуваме несовесно со отпадните материјали

И покрај молбите од „Комуналец“ до бизнис секторот (во случајов кабелските оператори) по нивната интервенција и завршувањето со работа остатоците од отпад (кабли, жици, дотраени апарати) да ги собираат и да ги одложуваат во посебни садови,…

Се засадува Албиција по Дабнички канал

По рамнењето на теренот околу Дабнички канал, комуналците започнаа со засадување на дрвја од видот Албиција. Најпрво се засадува едната страна од кај типската населба. Планирано е со засадувањето на дрвјата да се формира зелен појас околу…

Во Врбејско маало се поставува инсталација за техничка вода и инсталација за осветлување на паркот.

Предуслов за секој парк пред да се гради е да има обезбедено техничка вода за наводнување. Во Врбејско маало, Комуналците работат на поставување на исталација за техничка вода и за осветлување за потребите на паркот. Паркот е наречен „Парк…