Месечна архива

март 2020

Се дезинфицира Дабнички канал

По чистењето на Дабнички канал од сите отпадоци исфрлени во него во текот на зимата „Комуналец“ врши дезинфекција на каналот. Директорката Ирена Станковска, вели дека се обрнува големо внимание на овој дел од градот со чистење, изградена е

Секојдневна дезинфекција на возилата од „Комуналец“

Граѓаните треба да се сигурни во возилата од ЈКП „Комуналец“,кои секојдневно се движат низ улиците во градов, затоа што на дневна основа се врши нивна дезинфекција, согласно препораките од општинскиот Кризен штаб. Се дезинфицираат

Известување и молба до жителите од Ѓогдере

Се замолуваат жителите од Ѓогдере, дека дел од парцелите во станбениот блок се обработени и засејани со нова англиска трева. Со оглед на дождовите и мекоста на површините да се внимава при движењето , и да не се пуштаат слободно домашните

Се уредува станбениот блок во Ѓогдере

По кастрењето на дрвјата „Комуналец“, започна со уредувањето на парковските површини во населбата Ѓогдере. Ќе се засејува трева, ќе се изведуваат патеки каде што е потребно, планирано е хортикултурно уредување како и поставување на

Повторно се чисти дивата депонија над касарната

Иако пред зимата „Комуналец“ ги исчисти скоро сите диви лоцирани депонии околу градов, совеста и свеста кај поедини граѓани никако да проработи. Не не плаши ни чудниот вирус Ковид 19 , па си исфрламе ѓубре каде ќе ни текне, и кога ќе ни

Се коси речното корито

„Комуналец“ започна со косење на градската река. По обилните дождови се зголемуваат обврските и активностите на комуналните работници. Затоа апелираме до граѓаните да бидат одговорни и дисциплинирани спрема отпадот, зашто и „Комуналец“

„Совесен“ граѓанин го прави ова

Сиот отпад од подома домаќин граѓанин го усфрлил до sидот од бензиската станица „Салида“ во населбата Варош. Да му честитаме, зашто овој дел и навечер свети како ден. Отпадот го исчистија комуналците, секој понатаму наш пишан збор е

Соопштение

Почитувани маркети, колонијали, трговски центри и други трговски продавници, ЈКП„Комуналец“ – Прилеп, Ве замолува да се внимава кога се одлага картонски ототпад и биоразградливиот отпад во контејнерите. Со оглед на зголемената потрошувачка

Комуналец врши дезинфекција и чистење на сите еколошки острови, комуналните возила, гаражите и…

Со цел почитување на мерките и превентива од новонастаната состојба со корона вирусот, комуналците вршат дезинфекција на сите контејнери за комунален отпад и контејнерите за селекција на отпад. Градов располага со 523 контејнери за

Поднесена соодветна пријава за несовесниот граѓанин.

Вака изгледаат контејнерите поставени за одлагање на отпад за дуќаните и станарите од зграда Македонија.Несовесен граѓанин по празнењето на контејнерите од страна на службата за подигање на отпад го исчистил сопствениот двор и ги преполнил