Месечна архива

февруари 2020

Се гради маалски парк во Багеска ограда

На барање од жителите од Багеска ограда, „Комуналец“, во соработка со Локалната самоуправа гради маалски парк. Парковската површина ќе опфати бекатон патеки, жардењери за хортикултурно уредување, клупи и детски реквизити за забава.

Се исчисти дива депонија во населбата Козле

Со апел до жителите да не се исфрла повеќе отпад во населбата и да внимаваат на својата животна средина, „Комуналец“ чистеше дивата депонија веднаш до куќите. Почест проблем на комуналците е пристапноста до овие диви депонии, кои најчесто…

Дабнички канал ќе добие зелен појас

Комуналците започнаа со рамнење на земјената површина од мостот кај касарнита до вливот на Дабнички канал со Градската река. На овој дел планирано е да се засадат украсни дрвја, кои ќе формираат зелен појас. Покачувањето на глобалните…

Денеска три контејнери врека и едно скеле за сушење на тутун

По вчерашната објава за турнати два контејнери врека кои комуналните служби ги извадоја и поставија на местата во еколошките острови, денеска уште поголем вандализам од непознат сторител. Ноќеска на истото место во Дабнички канал повторно…

Еколошките острови празни, контејнерите в река

Утрово, Дабнички канал на потегот покрај типската населба осамна со турнати контејнери во него. Непознати строрители полните контејнери со отпадоци ги извадиле од еколошките острови и ги турнале во каналот. Двата контејнери за собирање на…

Прифатилиште за кучиња и во 2020, активни на терен за воспоставување контрола на популацијата на…

Прифатилиштето за кучиња при ЈКП „Комуналец” и во 2020 година ќе ги извршува планираните работи и препораките од Агенцијата за храна и ветеринарство, и тоа : заловување на сите кучиња кои се наоѓаат на јавни површини без сопственик според…

Се подготвува теренот за изградба на паркот во Врбејско маало.

Денеска комуналните екипи работеа на сечење и кастрење на дрвјата од сортата Гледич (Gleditsia triacanthos). На дрвјата се изврши кроење до стебло со цел нивна заштита заради староста, а едно од огромните дрвја беше целосно пресечено заради…

Започна миењето на главните сообраќајници

Со затоплувањето на времето „Комуналец“ започна да ги мие главните сообраќајници во градов. Се информираат граѓаните дека миењето на улиците ќе се одвива од 06.00 часот наутро, па се до пладневните часови. Граѓаните да бидат стрпливи,…

По новите врнежи од снег, „Комуналец“ од рано утро на терен

На 10 од рано утрово комуналците го исчистија поголемиот дел од замрнатиот снег од патеките, плоштадите и тротоарите. Проодни се сите патеки во централното градско подрачје, се чистат патеките низ сите паркови во градов, а во тек е…