Месечна архива

јануари 2020

Се исчистија помали диви депонии зад спортската сала Македонија

Под еден од најубавите паркови и парк шуми во градов, Паркот на револуцијата, несовесни граѓани неконтролирано исфрлиле секаков вид на отпад. „Денеска се чистеја овие диви депонии, но ќе остане мал дел за чистење каде е непристапно на…

Се чисти во населбата Бончејца

Со покачувањето на дневните температури, „Комуналец“ започна и со генрално чистење низ населбите во градов. Во населбата Бончејца се чистат помали диви депонии покрај речнопто корито, и се косат јавни површини, каде е забележливо…

Се чистат дивите депонии над населбата Кузман.

Големи количини отпад се чистат над населбата Кузман, на празниот простор помеѓу куќите и Регионалниот пат. Во населбата ќе се чисти и наредниве денови, зашто количините на исфрлен отпад се големи. Жителите од крајните куќи реагираат на…

Над 150 м3 отпад се чисти зад градскиот базен.

Голема површина со разноразен отпад се чисти по течението на неурбанизираното речно корито веднаш до градкиот базен. Граѓаните од оваа населба подолго време бараа да се исчисти овој простор на кој се исфрлени кревети, пластични предмети,…