Месечна архива

декември 2019

Исчистена дивата депонија на патот за Мажучиште

И покрај тоа што „Комуналец“ веќе шеста години го собира отпадот од 14 населени места, во кои е и Мажучиште, a по принципот „врата до врата“ сепак, несовесни граѓани изминатиов период отпадот го истураа на паркингот од Регионалниот пат…

Извидниците ја разубавуваа Могилата

Градски пример за зачувување на животната средина и желба секогаш да се на места кога се работи за подобар визуелен изглед на парковите низ градов е Извидничкиот одред „Феникс“. Членовите од овој одред во сабота самоинцијативно се пријавија…

Ова е веќе прилепски срам

Утрово, контејнерите зад Бизнис центарот наменети за исфрлање на отпад за станарите, ги преполнил бизнисмен со градежен шут кој туркал зидови и реновирал простории. Иако, како комунално претпријатие постојано апелираме, а веруваме дека…