Месечна архива

декември 2019

Комуналец ја пушти во работа новата автоматска преса

Во присуство на градоначалникот Илија Јованоски, претставници од добавувачот Еко клуб, и стручниот тим од одделението за селекција на отпад, официјално беше пуштена во работа новата автомастска преса за балирање на сите видови рециклирачки…

Центарот за деца со церебрална парализа доби парк

ЈКП „Комуналец“ - Прилеп, во соработка со Локаланта самоуправа, на дечињата кои го користат Центарот за деца со церебрална парализа пред престојните празници им подари детски парк. Паркот содржи, детски реквезити, тревнат дел за игра,…

Олесната работата на комуналците, во погон е новата автоматска преса

Автоматската преса „Комуналец“ ја набави со средства од проектот БИО - РЕАЛ, од програмата на Европска Унија Интеррег – ИПА, Прекугранична соработка со Грција. Финасиската вредност на пресата е 3.690.000 денари. Хоризонталната хидраулична…

Комуналец ги продолжува активностите по масовната акцијата за чистење во општинава.

Во населбата „Точила“ и по кејот на Дабнички канал, „Комуналец“ ги продолжи активностите од минатонеделната акција за чистење во општинава. Со оглед на големите количини на отпад кои се исчистија со ангажирање на механизација од бизнис…

Во општинската сала се одржа Трибина на тема: „Бездомни кучиња, едукација и информирање“.

„Според годишниот план на активности во 2019 година, што Прифатилиштето при Ј.К.П. „Комуналец“ го достави до Агенцијата за храна и ветеринарство за решавање на проблемот со бездомни кучиња, планирана ни беше и оваа Трибина за едукација и…

Во Општина Прилеп, успешно заврши акцијата „Администрацијата чисти“

Со добра координација помеѓу Локалната самоупрва, ЈКП„Комуналец“, институциите вклучени во акцијата и со помош на механизација и транспортни возила од бизнис секторот и јавните претпријатија, успешно заврши денешната акција за чистење во…

Прифатилиштето за кучиња организира Трибина на тема: Бездомни кучиња, едукација и информирање.

По тој повод, ве покануваме на настанот кој ќе се одржи на 13 декември, во 18 часот, во големата сала од Општина Прилеп Според годишниот план на активности во 2019 година, што Прифатилиштето при Ј.К.П. "Комуналец" го достави до…

Засаден платан околу надвозникот кај Салида

ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, засади дрвја платан околу надвозникот кај Салида. Оваа локација е одбрана за засадување за да се заштити дивиот влез кој го користат превозниците за исфрлање на разноразен отпад на оваа локација, за подобар визуелен…

Денеска „Комуналец“ чистеше помали диви депонии и низ населбата „Кузман 3“ на рид.

Позната е една изрека „Неможат комуналците толку да исчистат, колку што граѓаните можат да извалкаат“, која најверојатно ќе треба да ја преименуваме во: ,,Неможат граѓаните толку да извалкаат, колку што прилепските вредни комуналци можат да…