Месечна архива

септември 2019

Се подготвува терен за изградба на парк со детско игралиште во Ерековци.

Според кажувањата од жителите од Ерековци, на ова место кое беше ливада, а сега ораница и на кое место се подготвува теренот за изградба на парковска површина, имало парк пред повеќе од 30 години во поранешната заедничка Југославија. Паркот…

Жалосна е сликата денеска на Могилата.

Искршени канделабри, распрснати стакла на сите страни, соголени жици кои висат од разводните кутии и кои се опасност по животот и за оние кои ја направиле штетата. Откорнати и истуркани камења од оградите кај споменичните места, кои…

Информација за граѓаните по појавата на движење на кучиња низ градов со сомнителна маркица

Прифатилиштето за кучиња при Ј.К.П. „Комуналец“ Прилеп работи според план и годишна програма, обезбедувајќи здравствена заштита на бездомните кучиња, а тоа вклучува: - Чипирање на левата страна од вратот - Тест Лајшманија - Дехелминтизација…

Ѓогдере ќе добие нови зелени површини и хорикултурно уредување.

Предуслов за изградба на зелени површини, зеленило и хортикултура е да се обезбеди техничка вода за полевање на истите. Од денеска, „Комуналец“ започна со градежни активности за инсталирање на водоводна мрежа на сите површини помеѓу…

Парковски клупи и корпи за отпадоци за Центар и Могила.

Нова пратка парковски клупи и корпи за отпадоци доби ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, по набавка од Локалната самоуправа. Истите ќе бидат поставени во централното градско подрачје и во новото детско катче во паркот на Могилата.

Ново комунално возило за собирање и транспорт на рециклирачки отпад за прилепски „Комуналец“

Со финансиска помош на ЕУ, ЈКП „Комуналец“ – Прилеп набави ново комунално возило со капацитет од 7+1 м3, чија вредност без ДДВ изнесува 61.494 евра. Со оглед на застарениот возен парк и на тоа што јавното претпријатие последен пат набавило…

Насилнички искршени клупите во паркот кај детската градинка Аличаир.

Викендов непознати строрители ги искршиле клупите во паркот до детската градинка Аличаир. Со вакви вандализми и насилство врз општото добро изградено и поставено за граѓаните „Комуналец“ се соочува почесто во поледно време. Паркот утрово…

Ново детско катче за најмладите на Могилата

Од денеска започна да се уредува просторот кај таканаречената мала бина во паркот на Могилата, кој целосно ќе прерасне во детско катче за најмадите. Се поставуваат детските реквизити за забава кои ги обезбеди „Пакомак“, а се донација за…

Почитувани вработени во ЈКП„Комуналец“ – Прилеп, и почитувани доброволци

Директорката Ирена Станковска, од нејзино лично име изразува благодарност и почит кон сите Вас, кои несебично, сплотено и пожртвувано изминативе недели учевствувавте во гаснењето на пожарите во Лопатица, Подмол, Тројаци и Плетвар, Рилево и…