Месечна архива

јули 2019

По првата фестивалска вечер рано утрово градот блесна од чистота

Фотографиите говорат сами за себе, колку и како Прилеп беше чист во 06.00 часот наутро. По сите убавини кои се случуваат на пивофестовските забави, останува комуналците да исчистат се она што многубројните посетители оставаат зад себе, со…

Се инсталира линија за технолошка вода на старите градски гробишта

По подолг период ЈКП „Комуналец“ го оспособи ископаниот бунар за технолошка вода на старите градски гробишта. Исталирана е пумпната станица, а во тек е инсталирање на водоводна мрежа за технолошка вода. Планирано е да се постават неколку…

Паркот на Могилата подготвен за камперите на „Пивофест 2019“

МОГИЛА НИЗ ФОТО Зеленило, ладовина, чиста вода, прекрасен поглед на градот, бесплатни топли напитоци и појадок, туш кабини и беспрекорна гостопримливост, ќе имаат камперите кои ќе се одлучат четирите фестивалски денови на пивото да ги…

Градот урден и чист, а комуналците подготвени за фестивалот на пивото

Иако временските услови не им одеа во прилог на комуналците во извршувањето на оперативните задачи, сепак, тие, со крајни напори и добра организација во пресрет на „Пивофест - 2019“, извршија комплетно чистење на градот. Чисти улици,…

ОГЛАС ЗА ПРОДАЖБА НА ОСНОВНИ СРЕДСТВА

ОГЛАС ЗА ПРОДАЖБА НА ОСНОВНИ СРЕДСТВА СО ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ Врз основа на одлуките бр.02-2819 од 05.11.2018 и 02-1150/5 од 21.06.2019, донесени од Управниот одбор на ЈКП ‘’Комуналец’’ Прилеп, за оттуѓување – продажба по пат на…

Комуналците со засилени активности пред Пиво Фест – Прилеп 2019

Пред  престојниот Пиво Фест, комуналците ги косат сите влезови во градот. И покрај  големите обрски кои ги имаат, но и дополнително  непредвидени работи  од  вчерашните поројни  врнежи, комуналци се решени градот и околината да блеснат до…

Како добри домаќини за Пиво фест, комуналци ги уредуваат Влезовите во градов

Екипи на ЈКП„Комуналец“ од денска ќе ги косат, чистат и собираат отпад на сите влезови во градов. Денеска се работеше на потегот од хотел Салида, накај подвозникот, излезот за Битола, и влезот од магистралниот пат. По завршувањето на…

Обиен сандакот и уништен системот за снабдување со техничка вода во паркот кај Основниот суд.

Утринава, несовесни граѓани очигледно со стручно познавање, го извлекле кабелот од струјата од напојувањето до помпата за притисок на вода. Од овој едениствен бунар се снабдува со вода за полевање парковскиот дел и се полни и филтрира…

Еве ги пајките, за да не се грижат порталите

По објавата на некои портали дека Комуналец не се грижи за пајките во паркот кај Основниот суд, и дека тие подолго време ги нема, еве ги пајките низ попладневни фотографии по ладовината. За да не се мачат порталите, да ги информираме дека…