Месечна архива

јуни 2019

Берачите на липа ги соголија липите на Градските гробишта.

И покрај заложбите на комуналците да ги одржуват дрвјата низ градските гробишта, немилосрдните берачи на липа ги оставија липите без гранки. Освен ова, се прави голема штета врз споменичните обележја. По пријава на стражарската служба, и…

Подметнат пожар на депонијата Алинци

Непознати сторители подметнаа пожар на депонијата Алинци. Огнот е целосно ставен под контрола. Вчера во приквечерието, околу 19 и 30 часот, подметнат е пожар на депонијата Алинци од западната страна, во делот на ламела каде се одлага…

На иницијатива од вработените, изграден е Параклис на Старите градски гробишта

На Старите градски гробишта, изграден е и осветен Параклис. Иницијатаивата и средствата за изградаба се обезбедени од вработени на Старите градски гробишта и ЈКП„Комуналец“ - Прилеп. До местото е обезбедена и техничка вода, која ќе ја…

Дупки зјаат на местата на засаденото цвеќе

Комуналец ги обнови сите жардењери во Старата прилепска чаршија со сезонско цвеќе. Ден за ден, жардењерите осамнуваат празни. Ако сакаме чист, уреден и убав град, ред е најпрво да ја смениме културата, а потоа да бараме да ни е убаво.…

Се обновува паркот кај Основниот суд

ЈКП „Комуналец“ - Прилеп, го обновува паркот кај судот. По 10 сетина години од неговата изградба, се врши замена на комуналната инфраструктура( парковски клупи и корпи) ќе се обновуваат сениците, а целосна замена со нов мост се прави на…

Жалоста на градските липи

Вака изгледаат наутро тротоарите и парковите низ градов. Распослани искршени гранки и лисја, комуналци кои наместо да ја работат својата дневна работа, собират гранки и лисја од уништените липи. Во обид да се заработи денар повеќе,…

Светскиот ден на животната средина го одбележаа заедно Комуналец, Гентерм и ВИК

  Денеска на глобално ниво се одбележува Светскиот ден на животната средина.   Со засадување на украсна туја во паркот „ Димо Наредникот„ и паркот во населбата Точила, вработени од ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, Гентерм и ВИК, го одбележаа…