Месечна архива

мај 2019

Исчистена уште една дива депонија во населбата Точила

Според планот за работа на ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, во делот на мапирање и чистење на диви депонии, комуналците исчистија уште една дива депонија позади СОУ„Ристе Ристески - Ричко“ во населбата Точила. Несовесни граѓани им го затрупале…

Работилници во Прилеп за бездомни кучиња со познати светски предавачи

Во соработка со RSPCA (Кралско здружение за заштита на животните од суровост) од Англија и АХВ (Агенцијата за храна и ветеринарство), експертот г-дин Брајан Фолкнер e во посета на ЈКП„Комуналец“ - Прилеп и Прифатилиштето за бездомни кучиња.…

Се чисти дивата депонија позади Могилата

Иако оваа дива депонија беше исчистена со минатогодишната акција, од денеска комуналците повторни ја чистат. Ќе се чисти и колскиот пат покрај стадионот и аква паркот, по кој се издигнуваат купишта ѓубре. Иако оваа дива депонија редовно се…

СООПШТЕНИЕ !

ЈКП,, Комуналец,, - Прилеп, ги информира и замолува граѓаните кои имаат неплатен долг од  6 и повеќе сметки  кон Комуналец , да се јават во седиштето на  ул,, Александар Македонски,, бр  302, ( стара цвеќара) , со цел да склучат Договор за…

Комуналец ја уредува населбата Бончејца

Во населбата Бончејца комуналците работат на доуредување на просторот околу зградите. Се поставуваат бекатон патеки, ќе се пресејуааат зелените површини, а во договор со жителите ќе се поставуваат клупи. Детски реквизити ќе се поставуваат…

Купишта отпад веднаш до прозорите од Центарот за деца со церебрална парализа.

Неподнослива реа се шири од јавно направеното веце и од купиштата отпад веднаш до прозорите од зградата каде е сместен Центарот за деца со церебрална парализа, а каде несовесните граѓани во старата распадната и напуштена зграда исфрлиле се…

За Ѓурѓовден комунлците повторно чистат кај Дабница

Иако минатата година Комуналец со механизација и транспортни возила го исчистија патот накај Дабница и местото каде ромското население од Тризла го празнува Ѓурѓовден, ова место изгледа повеќе од разочарувачки. Купишта разноразен отпад е…

Како што доликува за празник генералка на населбата Варош

За Голем петок со поголема ангажираност на комуналците комплетно се исчисти населбата Варош. Се искоси и уреди патеката Карли Марко, која води од церката Св„Димитрија“ до манастирот Архангел Михаил, искосени и исчистени се сите улици и…