Месечна архива

април 2019

Дупки осамнаа на местото на украсната туја, тагетисот и ружите на Могилата

Не помина ни една недела од засадувањето на зимзелени растенија и цвеќе на Могилата, а празни дупки веќе зјаат на местата каде имаше засадено растенија. Фотографиите говорат за нашиот однос кон заедничките добра.

Градската река им послужила како депо, комуналците си добија и фотеља

Дека работата со ѓубре e непредведлива е, и денешнава пост првоаприлска шега на комуналните работници. Тие се заблагодарија на жителите од Бончејца, под поранешната фабрика „Борка Левата“, што на подарок конечно добиле и фотеља за одмор.…