Месечна архива

април 2019

Генерално чистење на гробиштата пред Велигден

Според христијанскиот обичај граѓаните на Прилеп, посебно за Воскресението Христово - Велигден, ги посетуваат гробовите каде се погребани нивните најблиски било тоа да се старите или новите градски гробишта. Иако гробиштата се одржуваат…

Исчистена населбата кај железничката станица

И покрај апелите на комуналците да не се одлага отпад насекаде, купишта ѓубре исчисти ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, на потегот од железничката станица, поранешната шпедиција и приватните стоваришта. Фотографиите говорат каков однос имаме…

Среде куќите на крајот од улицата „Октомвриска“ се издига дива депонија небаре рид.

По генералното чистење во повеќето населби низ градов и во околината на градот, денеска комуналците започнаа да чистат диви депонии во населбите Марино мало и Рид. Огромни количини на градежен шут, пластичен отпад, електричен и…

Комуналец чисти дива депонија за изградба на детски парк

Комуналците од денeска ја чистат дивата депонија на ул„Александар Македонски“ на крајот од егејските згради. Иако овој простор се најдува на главната артерија за влез во градов, несовесни граѓани редовно одлагаат комунален отпад и градежен…

Под касарните повторно ѓубре

Иако Инспекторатот на Општина Прилеп, постави прописно табла со натпис „Не фрлај отпад, казниво е со Закон“ несовесни прилепчани исфрлиле отпад на локацијата под касани на патот за езеро. Дивата депонија беше исчистена само пред еден…

Комуналец ги оспособува бунарите, шахтите и водоводната мрежа

Како потврда на секојдневните повеќе ангажмани, а во функција на подготовки за проолетното и летно одржување на парковските површини, Комуналец е работно ангажиран и за обнова на шахтите и мрежата за обезбедување на технолошка вода за…

Комуналец низ населбите, со акција за миење на пофреквентните улици

Покрај останатите обемни ангажмани дел од вработените во Комуналец од денес започнаа пролетно миење на улиците и по населбите низ градот. Акцијата која во наредните денови ќе продолжи и во останатите населби, денес започна од улиците Борка…

Над 15 м3 отпад исчистен од помали диви депонии од населбата Сточен пазар

Гранки од кастрење на дрвја и лоза, отпад од храна, косена трева,отпад од облека,производи од пластика, најлон, пепел и што ли уште не ги нагрдуваат улиците низ населбата Сточен пазар. Со механизација и транспортни возила денеска во оваа…

По врнежите, Комуналец ги продолжува активностите за кастрење на дрвјата

Со убавото време, Комуналец продолжува со кастрење на дрвјата. По кастрењето на нискостеблестите дрвја и грмушки на Паркот на револуцијата, се продож и со кастрење на дрвјата по дрворедите. Еден од позачуваните дрвореди е на булеварот „Гоце…

На дивите депонии им нема крај

Освен што несовесните граѓани исфрлаат секаво ѓубре во околината на градов, тие не ги поштедуваат ниту јавните површини во градов. Со механизација, комуналците денеска ја исчистија и ја израмнија јавната површина наспроти спортската сала…