Месечна архива

март 2019

Се уредува центарот на градот и паркот кај судот

Со цвеќе од сортата тагетис и петунија и разновидни зимзелени и украсни растенија, се уредуваат зелените и цветните површини во центарот на градот и паркот кај судот. Комуналец, ги започна пролетните активности за разубавување на градов.…

Со акцијата „Еко Прилеп“ собрани 120 метри кубни отпад во најлонски вреќи, депониран во Алинци.

Над 1000 најлонски вреќи собрани со вчерашната акција, во организација на Локалната самоуправа и ЈКП„Комуналец“ - Прилеп. Со акцијата беа опфатени неколку локации во околината на Прилеп, каде доброволците кои чистеа, беа згрозени од…

СООПШТЕНИЕ

Почитувани сограѓани, ЈКП„Комуналец’ - Прилеп, ги информира и замолува граѓаните, доколку имаат неплатени сметки за изминатите години, да се јават во просториите на ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, на ул„Александар Македонски“ бр:302 (стара…

21 март, Денот на пролетта, ЕКО ПРИЛЕП

Во организација на Локалната самоуправа и ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, со бројни активности, беше одебележан 21 март, Денот на пролетта. Јавната администрација,пратеници, стопанственици, планинараски друштва, ученици од средните и…

На дивите депониите во Прилеп и околинава им нема крај

Иако депонијата под касарни се чисти редовно, гледката е повеќе од разочарувачка. Стари алишта, цемент, цигли, отпад од кастрење, азбестни табли, кревети, јоги и што ли уште не, чистеа денеска комуналците од дивата депонија под касарната.…

Срамот од несовесните граѓани на патот кон Камена баба

Низ фотографија, срамот од несовесните граѓани на патот кој води кон надалеку прочуената Камена баба По чистењето на неколку диви депонии во околината на градот, крајно разочарувачка е сликата со дивата депонија на патот за езеро.…

Акција за темелно чистење на Градските гробишта

Со помош на Секторот паркови и зеленило, вработени во јавната администрација и доброволци граѓани, неделава ќе се прави темелно чистење на Градските гробишта. Акцијата започна од денеска, а комуналците секојдневно ќе се ангажираат по…

Само за три дена од чистењето на дивата депонија во населба Козле, истата е претворена во ѓубриште

Градежен шут, јоги, цели кревети, канти, туби, остатоци од електрични апарати и друг отпад, истуриле несовесните граѓани во населбата Козле, на темелно исчистената депонија по патот од Точила до Козле. Само од оваа дива депонија од двете…