Месечна архива

февруари 2019

Се исчистија од диви депонии и населбите Варош и Козле

Над 90 м3 разноразен отпад се чисти неделава во населбите Варош и Козле  со акцијата за темелно чистење  од  диви депонии. Останува на граѓаните да покажат поголема свест  и совест спрема животната средина. Воедно се замолуваат граѓаните…

Светна слободниот простор во Табаана

Од чистењето на просторот од зградата Табаана до ЈКП„Водовод и канализација“, беа транпортирани 90м3 разноразен отпад и депониран во депонијата Алинци. По акцијата за расчистување на овој простор, кој е во близина на најфреквентниот…

Ќе е уредува просторот околу градинката Гоце Делчев

Купишта ѓубре, земја и градежен шут се расчистува околу градинката „Гоце Делчев“. Комуналците продолжуваат неуморно да работата на расчистување на сето исфрлено ѓубре низ населбите во градов. По чистењето на оваа локација, а по барање на…

Апел од в.д директорот Ирена Станковска за еколошка свест кај граѓаните

Фебруари е месец за чистење на дивите депонии низ градов настанати во текот на зимата. Прва населба која беше исчистена е населбата „Бончејца“. Во моментов претпријатието работи на темелно чистење во населбите „Тризла“, и „Точила“, а денес…

Се чисти населбата Тризла

Со засилени работни екипи, механизација и транспортни возила, најмаку 10- ина дена ќе се прави генералка во населбата Тризла. Акцијата започна во петокот, а во првата фаза ќе се чистат дивите депонии низ улиците во населбата, по ова,…

Не помагаат апелите од комуналците, граѓаните зимава ги затрупаа населбите со отпад

Фотографиите говорат и го отсликуваат нашиот сон за ЕУ. Неделава ЈКП„Комуналец“- Прилеп, ќе прави генаралка во насебата Тризла. Лоцирани над 100 тина помали диви депонии. Купишта ѓубре и расфралан отпад се забележува дури и пред портите…

Комуналец започна со генерално чистење по населбите

Со оглед на долготрајната зима и задржувањето на снежната покривка повеќе од 35 дена, Комуналец, од денеска започна и со акција за генерално чистење во населбите. Акцијата за чистење на насобрани и расфрлани ѓубришта започна од населбата…