Месечна архива

јануари 2019

За Комуналците нема зима, чистиот град им е приоритет

Јавното комунално претпријатие „Комуналец“ започнаа со генерално чистење на градов. Со оглед на долготраноста на ниските температури, задржувањето на снегот и голомаразицата, комуналците наредниве денови ќе имаа зголемен обем на работа.…

Од 22 јануари ќе се врши дневно миење на улиците, тротоарите и плоштадите

ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, од 22 јануари ќе врши дневно миење на улиците, тротоарите и плоштадите. Се замолуваме граѓаните, да имаат разбирање и трпение спрема движењето на цистерните, механизацијата и работниците, да ги отстрануваат…

Третман и/или уништување на опасен отпад

Почитувани, Со цел да Ви помогнеме во добрите намери за собирање, складирање, третман и/или уништување на опасен отпад, Ве замолуваме да го погледнете следниот линк. https://biznisregulativa.mk/mk-MK/Eksperts/AktuelnoDetail/19 …

Прифатилиштето за кучиња, професионално и коректно ги извршува работните обврски и во овие зимски и…

Прифатилиштето за кучиња кое работи во склоп на ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, е почесто мета на критика на социјалните мрежи од самонарачени Здруженија или поединци „љубители на животни“ како и од одредени портали. Професионалниот тим кој работи…

Могилата како зимска бајка, патеките проодни за посетителите за престојниот викенд

Паркот на револуцијата со новите врнежи од снег изгледа како приказна од бајките. Причина повеќе за престојниот викенд прилепчани да уживаат во прошетките на Могилата. Комуналците пак, два дена работат на отворање на проодни патеки, со…

Комуналците иако не им се наклонети временските услови, се на врвот на својата задача

Снегот кој интензивно паѓа повеќе од два дена им создаде поголеми проблеми на комуналните служби. Од рано наутро со механизација и рачен алат комуналците го чистеа центарот на градот, тротоарите по главните улици и бекатон патеките во…

ЈКП„Комуналец“ со нов в.д директор

Ирена Станковска, по вокација дипломиран економист, е новиот в.д. директор на ЈКП„Комуналец“ - Прилеп. Станковска, на местото вршител на должност доаѓа од раководно место од Секторот за финасии при Локалната самоуправа, со дваесет годишно…