Месечна архива

октомври 2018

Започнува засадување на есенско цвеќе

Комуналците од денес започнуваат со есенско засадување на цвеќе од сортите темјанушка, хризантема и мини роза. Ќе се разубавува центарот на градот,  алеите во паркот  на Могилата, кружниот тек кај поранешен Солидност, населбата Димо…

ЈКП „Комуналец“ лидер во државата во селектирање на отпад од пакување

ЈКП „Комуналец“ е најголемото јавно претпријатие во Прилеп, кое со години се соочува со оперативни и финансиски проблеми. На самиот крај на минатата година кога на чело на „Комуналец“ беше назначен Звонко Јованоски, претпријатието имало…

Нов лик на детските игралишта во населбите Варош, Точила и Типски куќи

Согласно Програмата за комунално уредување и поставување на урбана опрема на Општина Прилеп за 2018 година, фирмата „Прилепски Текстилен Конзорциум“ увоз–извоз ДООЕЛ Прилеп, работи на рехабилитирање на детските игралишта и спортските терени…

Викендов во Охрид се одржа манифестацијата „Комуналијада“

Со спорстки натпревари,  посета на културно историски споменици  и дружба, викендов во Охрид се одржа спосртката манифестација  „Комуналијада“  за вработените во  Јавните претпријатија од Македонија.  На манифестацијата учествуваше и ЈКП…

Европскиот ден на соработка

По повод „Европскиот ден на соработка“ во организација на Министерството за Локална самоуправа и ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, со ученици од 1 одделение од ОУ„Климент Охридски“ беше одржан едукативен час насловен како „Ајде да селектираме и…