Месечна архива

јули 2018

ЈКП „Комуналец“ -Прилеп, за време на фестивалот на пивото и скарата препорачува

По повод 16-от по ред фестивал на пиво „Пиво фест 2018“, сите служби се на располагање во наредните четири фестивалски дена. ЈКП „Комуналец“ издаде согласност за поставување на времени локации за собирање и отстранување на отпад, одржување…

За фестивалот на пивото, камперите ќе уживат во паркот на Могилата

Зеленило, ладовина, чиста вода, прекрасен поглед на градот, обезбедено бесплатни топли напитоци и појадок, туш кабини и беспрекорна гостопримливост, ќе имаат камперите кои ќе се одлучат четирите фестивалски денови на пивото да ги поминат во…

Генералка на  патот  за езеро и населбата  накај касарни

ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, со засилени екипи од  паркови и зеленило  и  за подигање на отпад,  прават генералка на патот кој води накај езеро и населбата под касарни.  Иако  пред  два  месеци беше исчистена дивата депонија  на местото каде…

Комуналците го светнаа влезот од кај Лук оил

Заради преголеми обврски  во извршувањето на  Oперативниот план, викендов за  оделот косачи беше работен. Тие посветија поголемо внимание на влезот  во градов од кај Лук оил.  По косењето на сите тревнати површини, изметени се тротоарите,…