Месечна архива

јули 2018

Комуналците го уредуваат задниот дел од зградите во населбата Бончејца

И покрај огромните обврски кои ги има „Комуналец“ во делот на извршување на Оперативниот план, деновиве се работи и на задниот дел од зградите во населбата Бончејца. Огромни корења од дрвја се корнат кои беа оставени подолги години за…

Во Точила 1 се обновуваат спортските терени и детските игралишта

ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, го обновува одбојкарското игралиште со нов слој песок, се рамната терените, а воедно ќе се постават и нови реквизити во спортските терени. Инаку овие спортски терени се под постојан атак на несовесни граѓани, кои во…

Се обновуваат парковите во населбата „Димо Наредникот“

„Комуналец“ започна со обновување и на парковите во населбата „Димо Наредникот“. Таму, на одередни места се изведуваат нови бекатон патеки, се врши поправка на ивичниците и уништениот бекатон, како и целосно прекопување на песок во детските…

Комуналец врши поправка, уредување и генралка на патеките и амфитаетарот во во Варош

Комуналците деновиве ќе вршат генералка во Варош. Ќе се заменуваат дотраените штафни од Амфитеатарот, ќе се извршува поправка на одредени делови, бојадисување на клупите и детските реквизити, а во тек е и генералното чистење во оваа…

Комуналците го уредуваат задниот дел од зградите во населбата Бончејца

И покрај огромните обврски кои ги има „Комуналец“ во делот на извршување на Оперативниот план, деновиве се работи и на задниот дел од зградите во населбата Бончејца. Огромни корења од дрвја се корнат кои беа оставени подолги години за…

Посебна благодарност за комуналците од градоначалникот Илија Јованоски

Посебни честитки и благодарност за успешно завршената работа на годинешниот Пивофест, добија вработените од „Комуналец“. Покрај приемот во големата сала на Општина Прилеп, градоначалникот Илија Јованоски се сретна и со дел од 60 мината…

Започна со реализација проектот „Нова еколошка Био-реалност“

„Комуналец“ започна со реализација на проектот „Нова еколошка Био-реалност“ финасиран од Интеррег ИПА - прегугранична соработка со Грција. ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, наредниве две години до 2020 година, со средства од ИПА фондовите, ќе го…

По синоќешното невреме, комуналците денес со полни раце работа

Утринава екипи на „Комуналец“ делуваа и во приватни имоти, иако тоа не е обврска на комуналното претпријатие, со цел да помогнат на оние кои настрадаа во синиќешното невреме. Од куќа во населбата Рид, се одстрануваше голем бор кој паднал…

По завршувањето на Пивофест останува чистењето и отпадот на комуналците

Утрово се размонтираат штандовите и сцената, се собира сиот донесен потребен инвентар како на угостителите така и на организаторите. Ова во голема мерка ги спречува комуналците последниот ден да остават чист град до 8 часот наутро. Но,…

Прилепски Комуналец на врвот на својата задача и на овогодинешниот Пивофест

По сите убавини кои се случуваат на пивофестовските забави, останува комуналците да исчистат се она што многубројните посетители оставаат зад себе, со цел убавините кои ги нуди централното градско подрачје да се доведат во првобитната…