Месечна архива

јуни 2018

Комуналците го уредуваат Варош

По најавата за убавото време комуналците ги косат и чистат поглавните улици низ Варош, патеките кои ги поврзуваат сите цркви, амфитетарот, и патеката „Крали Марко“, која води се до манастирот Архангел Михаил. И покрај бујната вегетација…

По обилните дождови и наносите, се чистат излезите од градов

Обилните дождови кои го зафатија регионов, им зададоја и дополнителна работа на комуналците. По санирањето на улиците, тротоарите и плоштадите во градов, се чистат и големи наноси од песок и чакал на сите излези. И покрај големите…

Прилеп се подготвува за Пиво фест, се косат сите влезови во градов

Пред престојниот Пиво фест, комуналците ги косат сите влезови во градов. И покрај големите обрски кои ги имаат, а и од невремето кое го зафати градов, од кое, сеуште се дочистуваат одредени улици и локации, комуналците ги косат и излезите.…

Заврши чистењето на Дабнички канал, се прави генералка во населбата

По комплетното чистење на Дабнички канал, од мостот кај касарната до вливот со Оревоечка река, се прави темелно чистење на двете улици покрај кејот, се рамнат површините и се дочистува зарасната треба и џбунови. Каналот се исчисти со тешки…

По невремето, како и да немало невреме, Прилеп исчистен за два часа

По страшното невреме кое го зафати Прилеп и околината, комуналците во рок од два часа го исчистија градот. Вредните комуналци, чистеа во центарот на градот, во населбата Тризла и на сите главни улици. Во текот на утрешниот ден ќе се…

Се чисти вториот потег од Дабнички канал

Се чисти коритото од Дабнички канал на потегот од мостот кај касарните до вливот со Оревоечка река. Во овој дел од каналот се исфрла неконтролирано отпад од несовесни граѓани. Каналот се чисти со тешки градежни машини, а на некои потези…

По паѓањето на цветот од Липите, се врши миење на главните сообрајќајници

Голем проблем на комуналците во одржувањето на градот е паѓањето на цветот од Липите. По ова, а  според  оперативниот план, вршат миење на улиците со дрвореди. Според стручните служби од „Комуналец“ на одредени делови од градов цветот…

Се кастрат ниските гранки на дрвјата по дрворедите

Заради безбеден протокот на луѓе, но и заради естетски изглед на дрвјата, започна второто ниско кастрење на дрвјата по дрворедите. Според стручните служби, со второто кроење, се постигнува и заштита на вегетативниот процес, зашто поголемиот…

По дождовите, комуналците на терен во Тризла

По обилните дождови кој го зафатија реонот на Тризла и Варош, екипи на ЈКП„Комуналец“ -Прилеп, се на терен и расчистуваат поголеми наноси од отпад, песок и тиња. Во текот на вчерашниот ден се работеше на потегот на улицата Тризла кај…

Соопштение – Измена на работното време

Почитувани корисници на услугите од ЈКП,,Комуналец,,- Прилеп Ве информираме дека одделението за подигање, транспорт и депонирање на отпад започнува со работа од 06.00 часот. Измената на работното време еден час порано е, заради летниот…