Годишна архива

2018

Комуналците завршија со акцијата за сечење и кастрење на стари проблематични дрвја

Комуналец, изминатиов месец работеше на сечење и кастрење на стари проблематични дрвја. Покрај во градов, дотраени стебла и гранки, комуналците сечеја и во повеќе населени места од општинава. Старите проблематични и исушени дрвја…

Втора прес конверенција на директорот Јованоски

Почитувани медиуми, почитувани граѓани, почитувани од ВМРО- ДПМНЕ Минатава недела одржав прес конференција за да ги запознаам граѓаните од чија наплата се финасираме, но и вработените од „Комуналец“, кои се грижат за чистотата во градот…

Дива депонија до влезот на Економскиот факултет

И покрај врвната услуга од ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, која ја извршува во подигањето на отпад спрема граѓаните и бизнис секторот, сепак, одредени граѓани и фирми не си ја почитуваат заедницата во која живеат и отпадот го одлагаат на разно…

Прес конверенција на директорот Јованоски

Почитувани претставници на медиумите, почитувани сограѓани, почитувани вработени во „Комуналец“ На денешнава прес конференција сакам да Ве информирам за најекспонираната, најфалената, а всушност најпромашената и економски најнеоправдана…

Започнува засадување на есенско цвеќе

Комуналците од денес започнуваат со есенско засадување на цвеќе од сортите темјанушка, хризантема и мини роза. Ќе се разубавува центарот на градот,  алеите во паркот  на Могилата, кружниот тек кај поранешен Солидност, населбата Димо…

ЈКП „Комуналец“ лидер во државата во селектирање на отпад од пакување

ЈКП „Комуналец“ е најголемото јавно претпријатие во Прилеп, кое со години се соочува со оперативни и финансиски проблеми. На самиот крај на минатата година кога на чело на „Комуналец“ беше назначен Звонко Јованоски, претпријатието имало…

Нов лик на детските игралишта во населбите Варош, Точила и Типски куќи

Согласно Програмата за комунално уредување и поставување на урбана опрема на Општина Прилеп за 2018 година, фирмата „Прилепски Текстилен Конзорциум“ увоз–извоз ДООЕЛ Прилеп, работи на рехабилитирање на детските игралишта и спортските терени…

Викендов во Охрид се одржа манифестацијата „Комуналијада“

Со спорстки натпревари,  посета на културно историски споменици  и дружба, викендов во Охрид се одржа спосртката манифестација  „Комуналијада“  за вработените во  Јавните претпријатија од Македонија.  На манифестацијата учествуваше и ЈКП…

Европскиот ден на соработка

По повод „Европскиот ден на соработка“ во организација на Министерството за Локална самоуправа и ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, со ученици од 1 одделение од ОУ„Климент Охридски“ беше одржан едукативен час насловен како „Ајде да селектираме и…