Актуелно
„Македонија без отпад“ спроведена во нашата општина

 

 

Од ЈКП „Комуналец“ велат дека најмногу отстранувале градежен шут кој е транспортиран до депонијата „Алинци“.
Повеќе...
 
Осветена е Градската капела во Прилеп

 

 

Со чинот на осветување денеска се стави во употреба Градската капела која е прв објект од ваков тип во Прилеп.
Повеќе...
 
По Пиво фест, останува генералката на комуналците

 

 

Купишта пластични шишиња и чаши, отпадоци на секој чекор, лименака и картон, остатоци од храна и отпушоци, утринава, чистеа комуналците во централното градско подрачје и сите поголеми сообраќајници.
Повеќе...
 
Осветување на Капелата на 10 Октомври

 

 

Капелата на Новите градски гробишта ќе се осветува на 10 октомври. Осветувањето ќе го изврши Неговото Високо Преосвештенство митрополит Преспанско–пелагониски, Господин Петар.
Повеќе...
 
И метлите од комуналците танцуваат за Пиво фест

 

 

Над 100 метри кубни разноразени отпдоци депонираат комуналците само од централното градско подрачје каде се случува невидената фешта, но и невидена борба со отпадоците градот да биде исчистен и уреден.
Повеќе...
 


СТРАНА 9 ОД 56