Актуелно
ЈКП„Комуналец„ Прилеп ја затвора постоечката депонија.

 

 

По 40 години депонијата Алинци комплетно се ревитализира. ЈКП„Комуналец„-Прилеп, во соработка со подизведувачот од изградбата на фабриката Гентерм и Локалната самоуправа, работи веќе трета недела на комплетно затворање на стариот дел од депонијата.
Повеќе...
 
Се кастрат јаворите во Димо Наредникот

 

 

По оценка на Комисијата за сечење дрвја, но и по барање на жителите од зградите во населбата Димо Наредникот, денеска  комуналците работеја на  високо кастрење на јаворите.
Повеќе...
 
ЈКП„Комуналец“ годинава ќе се насочи кон дополнителна едукација на тема „Отпад, опасности, придобивки и предизвици“

 

 

Во организација на ЈКП„Комуналец„-Прилеп, во киното Мис Стон, неделава се одржа едукативно предавање со видео проекција на тема „Отпад, опасности, придобивки и предизвици“.
Повеќе...
 
Еко Акција во Прилеп

 

Повеќе...
 
Комуналците на терен во поплавената Пелагонија

 

 

Комуналците на  санација на  критичните места каде надојдената вода успеа да се излее од своите корита и да предизвика штета.
Повеќе...
 


СТРАНА 8 ОД 56