Актуелно
Хортикултурно се уредува новиот кружен тек

 

 

ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, деновиве го уреди просторот на кружниот тек кај Солидност.
Повеќе...
 
Комуналец ги чисти дивите депонии околу градот

 

 

Со акцијата Македонија без отпад, ЈКП„Комуналец“, - Прилеп, опфати неколку депонии на кои се работеше со градежни машини, а отпадот беше транспортиран до депонијата Алинци.
Повеќе...
 
Се обликуваат дрворедите во градов

 

 

Комуналците по пролетното кастрење на дрвјата и сечењето на проблематичните дрвја, деновиве работат на фино кроење на дрвјата по дрворедите и парковите.
Повеќе...
 
Прилепски Комуналец на врвот на својата задача

 

 

По сите убавини кои се случуваа на овогодинешниот Пиво фест, останува комуналците да направат генералка на градов, со цел, убавините кои ги нуди централното градско подрачје да се доведат во првобитната состојба, како и ништо да не се случуавало.
Повеќе...
 
Планинарски камп за најмладите и едукација за одлагање на отпад во природа

 

 

Разнобојни камперски шатори, зеленило во недоглед, Планинарски дом, автентични камени стари куќи, планински поточиња, беше сликата која ја здогледавме од далеку на првиот панинарски камп за деца во организација на Планинарското друштво „Козјак“, стационарано во селото Стровија.
Повеќе...
 


СТРАНА 7 ОД 56