Актуелно
Хортикултурно уредување на двосмерната улица „Димо Наредникот“

 

 

По авениското изведување на двосмерната улица Димо Наредникот ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, изврши хортикултурно уредување.
Повеќе...
 
Нов парк во Кадино село

 

 

Со површина од 400 м2 и инвестиција од 196.000 ден. ЈКП„Комуналец“ - Прилеп и Локалната самоуправа изградија парк во населенеото место Кадино село.
Повеќе...
 
Собирање на отпадна електронска и електрична опрема

 

 

Општина Прилеп, во согласност со Законот за собирање на електрична и електронска опрема потпиша договор со овластениот постапувач Друштво за управување со отпад „Еколект“, ДОО – Скопје
Повеќе...
 
Комуналец ги чисти дивите депонии околу градот

 

 

Со акцијата Македонија без отпад, ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, опфати неколку депонии на кои се работеше со градежни машини, а отпадот беше транспортиран до депонијата Алинци
Повеќе...
 
Комуналците засадуваа липа, бреза и јапонска цреша за денот на дрвото

 

 

Традиционалната манифестација „Ден на дрвото - засадија својата иднина“, која се одржува по 17-ти пат, денеска се одбележа и во Прилеп
Повеќе...
 


СТРАНА 3 ОД 56