Медиуми
Зенит

Намалување на ДДВ

Владата, од Август минатата година го намали ДДВ од 18 на 5 одсто, во делот на комуналните услуги за собирање,транспортирање и депонирање на смет. Колку Владата со оваа одлука им помогна на Јавните комунални претпријатија во државава, со оглед на тоа што многу комуналани фирми се соочуваа со пропагање. Директорот на ЈКП„Комуналец“ Златко Ристески, беше еден од гласноговорниците кои ја дотуркаа оваа идеја до Владата, а овие пак во Парламент.

Повеќе...
 
Зенит

Ах, тој Комуналец

Високи треви,трње,капини,а по некаде и некој шип ке забележите пред многу порти и дворови во градов. Од старо останало дека по дворот се познава домакинот. Арно ама, во Прилеп има доста убави дворови,оградени,направени за мерак. Ама само внатре, во дворот. Во предворјето или она место кое народски го викаме ничие, поточно е наше, ама само кога ни треба за паркирање, за скелиња, за дуќанџиски двор и др.
Повеќе...
 
Зенит

Комуналците како мравките, еден зрак, една мистрија.

Со првото сонце, се интензивираат работите на комуналците.

Повеќе...
 


СТРАНА 5 ОД 5