Терминал
Најмодерниот терминал Во Македонија

Во Новата Година ДООЕЛ„Терминал“-Комуналец ќе биде Најмодерниот терминал Во Македонија.

Согласно новата Законска регулатива, а со цел да се создадеме услови за стопанството, како општина и јавно комунално претпријатие решивме да инвестираме во Царински Терминал, истакна градоначалникот Ристески на средбата со вработените од Комуналец и новинарите.

Повеќе...
 
По сите стандарди се гради Царинскиот терминал

На површина од над 4000 илјади метри квадратни Локалната самоуправа и ЈКП„Комуналец“  отпочнаа со градежните работи во постоечкиот Терминал. Со оглед на новите Законски нормативи со новите вложувања Терминалот треба да ја добие Дозволата за работа и да му овозможи на прилепското стопанство складирање и царинење во најсовремени услови.

Повеќе...