Варош

Хортикултурно се уредува амфитетатрот во Варош.

Моментално се запрени градежните работи на Петта прилепска,заради ангажман на комуналците во хортикултурното уредување и други обврски на амфитетарот во Варош и туристичката патека.Се озеленува просторот и се чисти платото и туристичката  патека Краки Марко.Таму комуналците работат интензивно,заради големата свеченост која ја организира Локалната самоуправа по повод  денот на ослободувањето на Прилеп 3 ти номеври.

 

 

Внедела вечер  на овој локалитет во населбата Варош , со голем огномет и концерт на квартетот Даутовски и тенорот Борис Трајанов, свечено ке биде  отворена  туристичката патека Крали Марко.