Врбеско маало

Од корен обновен паркот во Врбеско маало.

     Се ревитализира  стариот парк во Врбеско мало кој е со богати содржини: патеки, нови садници, клупи, детски реквизити за забава и хортикултурно уредување.

Овој парк е на површина од над 1000 метри квадратни.Пред започнувањето со градежните работи се искастрија и старите дрвја, кои според  општинската комисија претставуваа опасност за оконите куќи при појава на силни ветрови и дожд.


Директорот Златко Ристески вели дека во населбата Корзо ке се ревитализирал и паркот од спротивната страна на улицата Александар Македонски, кој така речи со проширувањето на градот сега  е скоро во централното градско подрачје.

Жителите од Корзо се презадоволни од Комуналец што во нивната населба уредил повеке помали или поголеми парковски површини.