под Могила

Секое слободно место - малски парк.

     ЈКП„Комуналец“ изгради уште еден парк со помала површина кај спорската сала Македонија. Од Комуналец велат дека за оваа локација се одредиле со цел  сите посетители кои одат на Могилата пред да почнат да се искачуваат по скалилата малку да здивнат на клупите, а помладите да можат да ги користат детските играчки за забава и рекреација.


Председавачот на Советот Димитар Стевананџија вели дека започнале да се интересираат од другите градови за овој Проект, со кој, со помалку пари и со многу вложен труд од депонии се создавале прекрасни уредени забавни паркови.