Хортикултурно се уредува новиот кружен тек

 

 

ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, деновиве го уреди просторот на кружниот тек кај Солидност.

Се засади сортна хризатема, златна и сребрена туја, јуниперус хоризонталис, бохсус семпервиренс, туја вудворди и др. Деновиве хортикултурно ќе се уредува просторот кај фурната Плетварец и кружниот кај ОУ„Гоце Делчев“.