Еко Акција во Прилеп

 

По повод 22-ри април Денот на планетата Земја, Графичката струка при СОУ „Ристе Ристески – Ричко“ од Прилеп во соработка со локалната самоуправа, ЈКП „Комуналец“ и Ротаракт Клуб „Прилеп“ организираат голема еколошка акција за собирање на стара хартија.

ЈКП „Комуналец“ за оваа акција обезбеди специјални сини контејнери за хартија.