И метлите од комуналците танцуваат за Пиво фест

 

 

Над 100 метри кубни разноразени отпдоци депонираат комуналците само од централното градско подрачје каде се случува невидената фешта, но и невидена борба со отпадоците градот да биде исчистен и уреден.

По секоја вечер на луда забава кога ќе зазори на повидок остануваат амбалажите од пиво, пластични чаши, хартија, картон и отпушоци на секој чекор.

За комуналците, кои се добро обучени и со одлично разработена шема за работа, како на шега изјајуваат, дека, пивофестовската работа ја доживуваат како танц со метлата. Дали е така, само тие си знаат?!