Завршени спортското и детското игралиште, се гради езерцето во Точила

 

 

Точила, во Новата година ќе блесне со најголемиот парк по површина од 28 илјади м2, на ниво на Македонија.

 

Завшени се спортското и детското игралиште, засејани се тревнатите површини, се гради уште една бехатон патека, а поставена е и бетонската подлога за езерцето.

Комуналци ги послужи времето, па во Новата 2013 година, оваа населба ќе го дибие на користење најголемиот простран парк.