Разубавување на градот

 

 

ЈКП„Комуналец“ во соработка со Локалната самоуправа, го разубавуваат градов со цветни леи, зимзелени и грмушкасти растенија.

 

Разнобојна темјанушка, туја, луцинера, виола, буксуз, евонимус и јуниперус засадуваат комуналците во центарот на градот.  Се засадуваат  кружните токови кај Карпалак и судот, како и на плоштадот Методија Андонов – Ченто.

Ова е уште еден приодонес од ЈКП„Комуналец“ за освежување на парковските површини пред започнувањето на зимата.