Хорткултурно се уредува платото кај спомен обележјето Карпалак

 

По интензивните работи од страна на Локалната самоуправа и ЈП за ПУП на платото околу спомен обележјето „Карпалак“ комуналците работат на хортикултурното уредување.

Според планот на ЈП за ПУП „Комуналец“ ќе треба овој простор да го облагороди со тревнати површини како и зимзелени и грмушкасти растенија.