Завршени работите на терминалот

 

Со последната фаза од работењето и обележувањето на просторот за паркинг и царина завршија работите на Терминалот.
На површина од 5 илјади метри квадратни изграден е и опремнен новиот терминалот.

Во склоп на Терминалот ке биде сместена и царинската управа, каде стопанствениците и граѓаните на едно место ќе ја добијат потребната услуга. Прилепскиот терминал е еден од најголемите и најубавите терминали во државава.