Коњари

Коњарци добија парк.

     Со налог од градоначалникот Марјан Ристески и Локалната самоуправа, ЈКП„Комуналец“ го озгради паркот во с. Големо Коњари.

    Паркот е на површина од 800 метри квадратни и се наоѓа во централниот дел на селото. Поставени се детски реквизити за забава на најмладите, клупи за седење, комплетно е ограден паркот заради заштита и изврешено е хортикултурно уредување.

    Градоначалникот Ристески на свеченоста по повод отворањето на овој парк остакна дека тие како Локална власт не ги делат граганите на оние кои живет во руралните  или урабаните заедници, а за него сите грагани биле исти и во неговиот мандате ветил дека за сите подеднакво ке се залагал.