Категорија

Отпад

Комуналец чисти дива депонија за изградба на детски парк

Комуналците од денeска ја чистат дивата депонија на ул„Александар Македонски“ на крајот од егејските згради. Иако овој простор се најдува на главната артерија за влез во градов, несовесни граѓани редовно одлагаат комунален отпад и градежен…

Под касарните повторно ѓубре

Иако Инспекторатот на Општина Прилеп, постави прописно табла со натпис „Не фрлај отпад, казниво е со Закон“ несовесни прилепчани исфрлиле отпад на локацијата под касани на патот за езеро. Дивата депонија беше исчистена само пред еден…

Над 15 м3 отпад исчистен од помали диви депонии од населбата Сточен пазар

Гранки од кастрење на дрвја и лоза, отпад од храна, косена трева,отпад од облека,производи од пластика, најлон, пепел и што ли уште не ги нагрдуваат улиците низ населбата Сточен пазар. Со механизација и транспортни возила денеска во оваа…

На дивите депонии им нема крај

Освен што несовесните граѓани исфрлаат секаво ѓубре во околината на градов, тие не ги поштедуваат ниту јавните површини во градов. Со механизација, комуналците денеска ја исчистија и ја израмнија јавната површина наспроти спортската сала…

Градската река им послужила како депо, комуналците си добија и фотеља

Дека работата со ѓубре e непредведлива е, и денешнава пост првоаприлска шега на комуналните работници. Тие се заблагодарија на жителите од Бончејца, под поранешната фабрика „Борка Левата“, што на подарок конечно добиле и фотеља за одмор.…

Со акцијата „Еко Прилеп“ собрани 120 метри кубни отпад во најлонски вреќи, депониран во Алинци.

Над 1000 најлонски вреќи собрани со вчерашната акција, во организација на Локалната самоуправа и ЈКП„Комуналец“ - Прилеп. Со акцијата беа опфатени неколку локации во околината на Прилеп, каде доброволците кои чистеа, беа згрозени од…

На дивите депониите во Прилеп и околинава им нема крај

Иако депонијата под касарни се чисти редовно, гледката е повеќе од разочарувачка. Стари алишта, цемент, цигли, отпад од кастрење, азбестни табли, кревети, јоги и што ли уште не, чистеа денеска комуналците од дивата депонија под касарната.…

Срамот од несовесните граѓани на патот кон Камена баба

Низ фотографија, срамот од несовесните граѓани на патот кој води кон надалеку прочуената Камена баба По чистењето на неколку диви депонии во околината на градот, крајно разочарувачка е сликата со дивата депонија на патот за езеро.…

Само за три дена од чистењето на дивата депонија во населба Козле, истата е претворена во ѓубриште

Градежен шут, јоги, цели кревети, канти, туби, остатоци од електрични апарати и друг отпад, истуриле несовесните граѓани во населбата Козле, на темелно исчистената депонија по патот од Точила до Козле. Само од оваа дива депонија од двете…

Комуналци чистат и со години нечепнати депонии

Во саботата, со кординарана акција помеѓу Комуналец и бизнис секторот, собрани се и депонирани во депонијата Алинци 175 м3 отпад, од една од поголемите диви депонии која се најдува до самите куќи во населбата Рид, односно на крајот од…