Категорија

Актуелно

Големи количини oтпад се чисти во населбата Вишне 2.

По чистењето на дивите депонии над касарната, „Комуналец“, ја чисти дивата депонија во населбата Вишне 2 на крајот од ул„Димче Мирчески - Бањарот“. Големи количини од мешан комунален отпад и градежен шут, обраснат со трње и капини се чисти…

ЈКП„Комуналец“ – Прилеп, истакнат како позитивен пример во подмирувањето на давачките кон УЈП…

Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукареска, градоначалникот на Општина Прилеп, Илија Јованоски, претседателот на Советот на Општина Прилеп, Миле Талески и пратеничката Кети Смилеска, го посетија Јавното комунално претријатие…

16-ти септември, Меѓународен ден за заштита на озонската обвивка

Во текот на викендов, ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, ќе се вклучи во акцијата организирана од Локалната самоуправа по повод Меѓународниот ден за заштита на озонската обвивка. „Комуналец“ ќе го одбележи денот со тоа што ќе чисти диви депонии на…

На денешниот одржан прес од ОК на ВМРО ДПМНЕ, беа искажани невистини и лаги за в.д. директорот на…

Почитувани сограѓани и претставници на медиумите, Денеска од ОК на ВМРО ДПМНЕ, беа искажани лаги конструкции за моето назначување на сеуште в.д. директор. Иако сум именуван за в.д.директор, на прес конференцијата бевме повикани јас и…

Шестмесечен отчет за финасикото работење на ЈКП„Комуналец“, од в.д. директорот Звонко Јованоски

https://www.facebook.com/komunalecprilep/videos/2099142357007546/?t=31 Почитувани граѓани, почитувани медиуми Поминаа 6 месеци од моето назначување за в.д. директор на ЈКП„Комуналец“. Во ова шест месечно работење на Јавното…

Посебна благодарност за комуналците од градоначалникот Илија Јованоски

Посебни честитки и благодарност за успешно завршената работа на годинешниот Пивофест, добија вработените од „Комуналец“. Покрај приемот во големата сала на Општина Прилеп, градоначалникот Илија Јованоски се сретна и со дел од 60 мината…

Започна со реализација проектот „Нова еколошка Био-реалност“

„Комуналец“ започна со реализација на проектот „Нова еколошка Био-реалност“ финасиран од Интеррег ИПА - прегугранична соработка со Грција. ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, наредниве две години до 2020 година, со средства од ИПА фондовите, ќе го…

По завршувањето на Пивофест останува чистењето и отпадот на комуналците

Утрово се размонтираат штандовите и сцената, се собира сиот донесен потребен инвентар како на угостителите така и на организаторите. Ова во голема мерка ги спречува комуналците последниот ден да остават чист град до 8 часот наутро. Но,…

Прилепски Комуналец на врвот на својата задача и на овогодинешниот Пивофест

По сите убавини кои се случуваат на пивофестовските забави, останува комуналците да исчистат се она што многубројните посетители оставаат зад себе, со цел убавините кои ги нуди централното градско подрачје да се доведат во првобитната…