Месечна архива

февруари 2020

Прифатилиште за кучиња и во 2020, активни на терен за воспоставување контрола на популацијата на…

Прифатилиштето за кучиња при ЈКП „Комуналец” и во 2020 година ќе ги извршува планираните работи и препораките од Агенцијата за храна и ветеринарство, и тоа : заловување на сите кучиња кои се наоѓаат на јавни површини без сопственик според…

Се подготвува теренот за изградба на паркот во Врбејско маало.

Денеска комуналните екипи работеа на сечење и кастрење на дрвјата од сортата Гледич (Gleditsia triacanthos). На дрвјата се изврши кроење до стебло со цел нивна заштита заради староста, а едно од огромните дрвја беше целосно пресечено заради…

Започна миењето на главните сообраќајници

Со затоплувањето на времето „Комуналец“ започна да ги мие главните сообраќајници во градов. Се информираат граѓаните дека миењето на улиците ќе се одвива од 06.00 часот наутро, па се до пладневните часови. Граѓаните да бидат стрпливи,…

По новите врнежи од снег, „Комуналец“ од рано утро на терен

На 10 од рано утрово комуналците го исчистија поголемиот дел од замрнатиот снег од патеките, плоштадите и тротоарите. Проодни се сите патеки во централното градско подрачје, се чистат патеките низ сите паркови во градов, а во тек е…

Прилеп исчистен од снегот, проодни сите печашки зони

Од рано утрово комуналците се на терен и се чистат сите пешачки патеки низ централното градско јадро, но и сите тротоари низ градов. Најнапред, а според Програмата за работа во зимски услови се исчистија сите сливни подрачја од…