Месечна архива

декември 2019

Прифатилиштето за кучиња организира Трибина на тема: Бездомни кучиња, едукација и информирање.

По тој повод, ве покануваме на настанот кој ќе се одржи на 13 декември, во 18 часот, во големата сала од Општина Прилеп Според годишниот план на активности во 2019 година, што Прифатилиштето при Ј.К.П. "Комуналец" го достави до…

Засаден платан околу надвозникот кај Салида

ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, засади дрвја платан околу надвозникот кај Салида. Оваа локација е одбрана за засадување за да се заштити дивиот влез кој го користат превозниците за исфрлање на разноразен отпад на оваа локација, за подобар визуелен…

Денеска „Комуналец“ чистеше помали диви депонии и низ населбата „Кузман 3“ на рид.

Позната е една изрека „Неможат комуналците толку да исчистат, колку што граѓаните можат да извалкаат“, која најверојатно ќе треба да ја преименуваме во: ,,Неможат граѓаните толку да извалкаат, колку што прилепските вредни комуналци можат да…

Исчистена дивата депонија на патот за Мажучиште

И покрај тоа што „Комуналец“ веќе шеста години го собира отпадот од 14 населени места, во кои е и Мажучиште, a по принципот „врата до врата“ сепак, несовесни граѓани изминатиов период отпадот го истураа на паркингот од Регионалниот пат…

Извидниците ја разубавуваа Могилата

Градски пример за зачувување на животната средина и желба секогаш да се на места кога се работи за подобар визуелен изглед на парковите низ градов е Извидничкиот одред „Феникс“. Членовите од овој одред во сабота самоинцијативно се пријавија…

Ова е веќе прилепски срам

Утрово, контејнерите зад Бизнис центарот наменети за исфрлање на отпад за станарите, ги преполнил бизнисмен со градежен шут кој туркал зидови и реновирал простории. Иако, како комунално претпријатие постојано апелираме, а веруваме дека…