Месечна архива

ноември 2019

Се гради парк за потребите на Центарот за деца со церебрална парализа.

Започна изградбата на парк со детски реквизити за релаксација и забава за потребите на деца со церебрална парализа. Паркот ќе опфати патеки, тревнати површини детски реквизити и клупи за одмор. Паркот се гради во соработка со Локалната…

Отчет за едногодишното работење на ЈКП „Комуналец“

Ирена Станкоска в.д директор на ЈКП „Комуналец“- Прилеп, на денешната прес конференција пред новинарите го презентираше отчетот за реализираните проекти во текот на 2019 година. „Како јавно комунално претпријатие покриваме повеќе дејности…

ОТЧЕТ НА СРАБОТЕНОТО

ОТЧЕТ НА СРАБОТЕНОТО за период 7.01.2019 до 31.10.2019 година од в.д директор Ирена Станковска   6.11.2019   Во тек е реализација на Проектот БИОРЕАЛ со кој ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, набави комунално специјално возило од марката ИВЕКО од…

Се чистат неколку диви депонии во населбата Кузман

На ул „2-ри август“ се чистат неколку диви депонии позади куќите, или по каналот кој води до Регионалниот пат. Со години несовесни граѓани го затрупувале каналот, а огромни количини на отпад се исфрлени и покрај каналот. Жителите од…

Се набавуваат нови возила за потребите на „Комуналец“

По набавката на ново возило за подигање на отпад од 7м3 со вредност 61.000 евра, ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, набави уште два нови трактори за подигање на отпад од јавно прометните површини и подигање на габаритен отпад од домаќинствата во…

Исчистен просторот од отпад пред и околу Работничкиот универзитет

Градежен шут, најлон, лесонит, пластични табли, неупотреблива земја, мешан комунален отпад, чистеа вработените од „Комуналец“ пред и околу Работничкиот универзитет. Просторот е комплетно исчитен, а несовесните граѓани исфрлале и отпад во…

Се кастрат дотраените гранки од дрвјата кај Градскиот саат

Со цел комплетно хортикултурно преуредување на паркот кај Градскиот саат се кастрат дрвјата. На дел од нив целосно е оштетена срцевината заради нивнта старост. Стручните служби велат дека иако со ова кастрење ќе се продолжи уште малку…