Месечна архива

март 2019

На дивите депониите во Прилеп и околинава им нема крај

Иако депонијата под касарни се чисти редовно, гледката е повеќе од разочарувачка. Стари алишта, цемент, цигли, отпад од кастрење, азбестни табли, кревети, јоги и што ли уште не, чистеа денеска комуналците од дивата депонија под касарната.…

Срамот од несовесните граѓани на патот кон Камена баба

Низ фотографија, срамот од несовесните граѓани на патот кој води кон надалеку прочуената Камена баба По чистењето на неколку диви депонии во околината на градот, крајно разочарувачка е сликата со дивата депонија на патот за езеро.…

Акција за темелно чистење на Градските гробишта

Со помош на Секторот паркови и зеленило, вработени во јавната администрација и доброволци граѓани, неделава ќе се прави темелно чистење на Градските гробишта. Акцијата започна од денеска, а комуналците секојдневно ќе се ангажираат по…

Само за три дена од чистењето на дивата депонија во населба Козле, истата е претворена во ѓубриште

Градежен шут, јоги, цели кревети, канти, туби, остатоци од електрични апарати и друг отпад, истуриле несовесните граѓани во населбата Козле, на темелно исчистената депонија по патот од Точила до Козле. Само од оваа дива депонија од двете…

Комуналци чистат и со години нечепнати депонии

Во саботата, со кординарана акција помеѓу Комуналец и бизнис секторот, собрани се и депонирани во депонијата Алинци 175 м3 отпад, од една од поголемите диви депонии која се најдува до самите куќи во населбата Рид, односно на крајот од…